estudios.blogg.se

Barcelonabloggen

¡Que buena vista!

Kategori: Barcelona

Idag drog jag, Gabi och Hannah på oss träningskläderna och promenerade upp till "bunkrarna" (eller okej, vi tog bussen till Parc Guell för att sedan gå upp upp upp) för att få utsikt över hela staden. SÅ FINT. Var kul med utsikt åt alla håll och inte bara mot vattnet. Sjukt att se hur stort Barcelona egentligen är och hur liten del av staden vi faktiskt rör oss i. Gick sedan hela vägen neråt hem och konstaterade när vi passerade Gracia att vi borde hänga där mer, hur mysigt område som helst och det tar nog inte mycket mer än en halvtimme att gå dit. (Att gå nedåt från bunkrarna tog däremot en och en halv timme, upp skulle antagligen tagit det dubbla.)
 
 

verduras

Kategori: Barcelona


Här är kvittot efter gårdagens besök på en frukt- och grönsaksaffär i närheten av där några av mina klasskompisar bor.
En squash, tre morötter, två äpplen, en paprika (en spansk paprika motsvarar ca tre svenska) och en gul lök för 1,58€ (ca 13-14 kr). Grönsaksaffärerna är bra grejer det, synd bara att allt annat i kylen nästan är slut.. (dags att gå till en vanlig affär idag!)

Haré prácticas pronto

Kategori: Barcelona

Jag har fått reda på min praktik! Det blir på Alsur Café jag ska tillbringa mina dagar större delen av den här kursen. (Vet dock inte än om det blir på lilla eller stora Alsur jag ska jobba på.)
 
Jag har själv besökt båda Alsurcaféerna (som egentligen är mer lite caféliknande restauranger) flera gånger. Jag gillar dem. De har dessutom samarbetat med min skola under flera år och är vana vid svenska praktikanter och vilka situacioner som kan uppstå. Och det viktigaste av allt: jag kommer vara tvungen att prata mycket spanska varje dag med både kunder och medpersonal. Jag bor dessutom mitt emellan de båda caféerna så vilket det än blir har jag mindre än fem minuters gångväg dit och hem (är till och med närmare än till skolan!).
 
Små små bilder från Alsur Café:s hemsida.
 

Día nacional de Cataluña

Kategori: Barcelona

I onsdags var det Kataloniens nationaldag och vi var lediga från skolan. Efter en fika tog jag, Hanna, Ebba och Marie en sväng runt några av de största torgen och på kvällen gick jag ut en sväng igen med Gabi och Amanda. Firande överallt, kul att se så mycket folk ute på gatorna fira något tillsammans. Dock innehåller denna dag också många manifestationer för självständighet, en politisk fråga där jag inte riktigt vet vad jag står i. Men men, firande, folksamlingar och gratiskonserter är alltid roligt, oavsett om man förstår innebörden eller inte. 
 
 
 
 
 

Mercadillo y llueve

Kategori: Barcelona

Idag var vi på marknad! Gick runt med Linn som är expert på second hand och hittade massvis med saker men själv kom jag bara hem med ett par jeans som jag ska försöka göra till shorts. Ingen aning om de kommer passa mig men finns i så fall någon annan i klassen som gärna tar dem (betalde 2€ så det är värt risken). 
 
När vi kände oss klara mötte vi upp andra klasskompisar som tröttnat på marknaden lite tidigare än oss och satt sig på en restaurang ett par gator bort. Åkte tillbaka till centrum och kom på vägen på att vi ville fika. Klev av tunnelbanan och möttes av regn som bara blev mer och mer och vi sprang runt i Sant Antoni och letade efter ett café som var stängt. Hamnade tillslut till Buenas Migas vid universitetet som börjar bli lite av mitt stammisställe. 
 
Ösregnade även när vi skulle hem och tog därför tunnelbanan två stationer och klättrade längs husväggarna på väg till lägenheten då en gata var översvämmad av vatten. Väl i hemma satte jag på mig en stickad tröja för första gången sedan jag var i Sverige, hur skönt som helst (tog av den inom en timme dock, är varmt i luften).
 
 

Patinamos en la playa

Kategori: Barcelona

Igår åkte jag och Ella inlines längs hela stranden tills alla Barcelonas stränder tog slut. Sen vände vi och åkte hem igen. 1,2 mil enligt google maps, tog ungefär 1,5 h, perfekt träning/sysselsättning sådär på måndagskvällen.
 
Vid forumparken. Tack vare den här bilden såg jag att ena kardborrbandet var öppet (ändrade lite på strumporna direkt när vi kom fram till Forum).
 
 

Semana 35

Kategori: Barcelona

Ännu en vecka har gått, dags för nästa veckosammanfattning! 
 
Måndag
För första gången sedan jag återvände regnade det på dagen (har haft ett par stormnätter som jag lyckats sova igenom). Hämtade ut mina tentor från förra terminen och gjorde inte så mycket mer än att bara vara hemma och titta ut på den gråa himlen genom fönstret.
 
Tisdag
Fint väder igen! Efter skolan gick jag, Ida och Linn runt i parken och frågade spanjorer olika frågor om ekonomi (skolarbete). Superläskigt men efter tre timmar efter vår mötestid hade vi lyckats fråga tillräckligt många och belönade då oss själva med varsin glass. På kvällen gick jag, Gabi och Amanda på vår dramalärares show. Han sjöng flera olika spanska låtar och en från vår klass fick ta över scenen ett par minuter och visa upp några olika trolleritrick. 
 
Onsdag
Skola, och pannkakslunch hemma hos mig och Ebba med några klasskompisar. Regnade lite. Såg filmen What Maisie Knew på kvällen, bra film! 
 
Torsdag
Skulle på sista strandbion på kvällen men på grund av ostabilt väder blev den inställd.
 
Fredag
Efter skolan åt jag lunch med Ida och Linn. Hade språkutbyte med en som pluggar svenska på skolan, gick som vanligt mycket bättre än vad jag alltid innan tror, inser att jag faktiskt kan en del spanska. Promenerade sedan till Linn för lite takterrasshäng för sista gången innan hon flyttade till en annan lägenhet (längre från mig och utan stor takterrass). Gick hem och slängde i mig mat innan jag åkte till Sant Antoni där flera klasskomipsar bor för att sedan med dem åka till Santsfestivalen en sista gång innan den tog slut. Var mycket bättre och roligare där än på söndagen vilket är ganska förståeligt. 
 
Lördag
Spenderade dagen på stranden Med Hannah och Gabi. Kom hem och råkade ta en lite för lång siestatupplur, när jag vaknade var det bara en halvtimme tills affären stängde så jag fick skynda mig dit (alla affärer är dessutom stängda på söndagar så om man behöver något måste man handla på lördagen). Gick sedan hem till Amanda, Gabi, Hannah och Bella, var meningen att vi skulle ut men hamnade på McDonalds istället och gick hem direkt efter. 
 
Söndag
Fikade och pluggade med Gabi under dagen. Skyndade hem, åt och gick sedan till stranden för att se biofilmen som blivit inställd tidigare i veckan. Hade perfekta platser (tack till Ella som kommit tidigt och spridit ut sig) och filmen var riktigt bra. Dock synd att det var sista strandbion i år, hösten har kommit till Barcelona också. 
 
Linn och Jag i parken, innan vi började gå runt och prata med spanjorer till vår läxa.
 
Glass när läxan äntligen var klar!
 
Vår lärare Horacio under sin enmansshow.