estudios.blogg.se

Barcelonabloggen

¡Feliz semana santa!

Kategori: Barcelona

Igår var det påskafton och det firade vi med knytkalas på Fridas takterrass! 
 

Hace calor (un poco, al menos)

Kategori: Barcelona

Glad påsk! Hörde att det är mer snö påväg in mot Sverige och här sitter jag på terrassen och äter/pluggar. Helt okej att byta ut kalla Sverige mot Barcelona just nu alltså. Bilden under är från när vi var i Sant Pol de Mar, jag i mitten. Får dock gärna bli lite varmare ändå, vill kunna ha shorts på mig och gå till affären utan jacka. 
 

Aventura

Kategori: Barcelona

Den här veckan har vi påsklov och tid till att hitta på egna äventyr. Jag och några från klassen gick upp tidigt, packade väskorna och åkte iväg på en dagsutflykt till Sant Pol de Mar. Fantastiskt fint ställe. När vi kom dit drack vi kaffe, dränkte axlarna med solskyddsfaktor och solade på stranden (doppade fötterna i vattnet ännu en gång). När det senare samlades moln på himlen tog vi en lång promenad upp på berget för att sedan gå hela vägen tillbaka till byn och äta på den enda öppna restaurangen (vi var de enda gästerna förrutom en gammal tant som satt och drack kaffe). Off season när den är som bäst. Var hemma igen vid fem, trött som tusan men nöjd med dagen.
 
 

Patines

Kategori: Barcelona

Idag har jag köpt inlines! Hade funderat på det ett tag och idag när jag och några från klassen satt på stranden och pratade upptäckte vi att vi var flera som ville köpa. Slutade med att vi alla tog en sväng förbi sportaffären på vägen hem. Köpte även skydd för knä, armbågar och handleder, att behöva söka upp sjukvård är något jag helst undviker, särskillt utomlands. 
 

Colonia Ivliavrbs Trivmphalis Tarraco

Kategori: Tarragona

I fredags var jag på klassutflykt till Tarragona. Under romarrikets tid var Tarragona huvudstad för den Iberiska halvön, och under två år faktiskt huvudstad för HELA romarriket. I cirka tre timmar blev vi guidade runt hela stan och tittade på allt värt att se. 
 

Morena

Kategori: Barcelona

Var trött på min utväxt och tog därför och färgade håret nu ikväll. Blev lite för mörkt (dock mycket ljusare och lite rödare i verkligheten än vad det ser ut att vara här under) men förhoppningsvis bleknar det en del.
 

Fonética

Kategori: Barcelona

På tisdag är det dags för fonetiktenta och istället för att skjuta upp pluggandet bestämde sig jag och Hanna för att mötas på stan och plugga tillsammans. Vid två möttes vi vid Plaça Catalunya och gick runt till olika caféer innan vi tillslut bestämde oss för Starbucks. Satt sedan kvar där till klockan var över sju och solen gått ner för länge sen. Vi kanske inte riktigt pluggade alla fem timmarna men mer än hälften av tiden tillbringade vi åtminstone åt att läsa kompendium, skriva om meningar till fonetisk skrift och diskutera hur man ska tänka vid olika tillfällen. Kändes som om jag lärde mig litegrann i alla fall.
 
Vår skola använder knappt böcker vilket resulterar i papper överallt och eftersom allt är på spanska krävs även den gigantiska ordboken för att kunna förstå vad det är vi läser. 

Hacía calor

Kategori: Barcelona

Idag sken solen och för första gången sen vi kom hit var det varmare ute än inne. Både jag och Emma var lediga så vi spenderade dagen med att ta en långpromenad till och längs stranden. Jag hade shorts på mig men många spanjorer gick fortfarande runt med vinterjacka (blev dock mer och mer lättklätt ju närmre stranden vi kom, märks var turisterna hänger)..
 
Gick bland annat över tågspår och gick förbi apelsinträd på vägen mot stranden. 
 
.. och hittade snygga byggnader vid Diagonal Mar.
 
Emma i Parc del Fòrum. I maj befinner sig Primavera Sound-festivalen just här, den ska vi gå på (köpte biljetter tidigare i veckan!). 
 
På strandpromenaden finns både skatepark och utomhusgym.
 
Jag tog av mig skorna och gick i havet. Det var kallt men skönt. 
 
När stranden började ta slut var vi hungriga och åt pizza. 
 
Port Olímpica.
 
Småbåtshamn. 

Rundtur Carrer Gran de Sant Andreu 207 - del 2

Kategori: Barcelona

Dags att fortsätta rundturen i vårt hem! 
 
Från hallen är vardagsrummet det första man kommer in i. Vardagsrummet är rätt litet, har två soffor, en fåtölj och en stor tv. Är vanligtvis väldigt mörkt i vardagsrummet, vilket är bra när man ska se på tv (vilket jag och Emma nästan aldrig gör). 
 
Från vardagsrummet kommer man sedan in i köket
(ligger en tidning på golvet vid glasdörren då det regnade igår)
 
Dörren på denna bild är dörren till vardagsrummet. Kylen på bilden delar jag, Emma och kubanen på. 
 
Här har vi våra torrvaror, mina och Emmas är såklart högst upp så vi får träna armmusklerna lite. 
 
Från köket kommer man sedan till den första terrassen. När det blir varmare ute kan vi sitta här och äta om vi vill.
 
Sedan kommer man in i hus nummer 2 (jag och emma bor i det tredje huset). Här bor ett armenskt par, en engelsman, en taiwanesisk tjej och en kuban. Om man går upp för trappan kommer man till två stora terrasser (och till taiwanesiskan och engelsmannen om man av någon anledning skulle vilja hälsa på hos dem). 
 
Och där tar rundvandringen slut för denna gång. Fortsättning följer.
 
 
 

¡Feliz cumpleaños!

Kategori: Grattis!

Idag fyller min pappa år! Det firar vi med en 80-talsvideo på spanska barn som sjunger en födelsedagssång. Grattis pappa!