estudios.blogg.se

Barcelonabloggen

Billete

Kategori: Barcelona

Har bokat flygbiljett hem till Sverige! 22 december 16.00 landar jag på Arlanda. 
 

Semana 34

Kategori: Barcelona

Tänkte få lite liv på den här bloggen igen gnom att göra en sammanfattning av vad som hände under hela förra veckan. Veckoresuméer kanske kan bli en återkommande sak, så alla får höra om mitt vardagsliv här i Barcelona. (Måndag - fredag är jag i skolan 9.30 - 13.00 och varje dag har jag ett par timmars läxa.)
 
Måndag
Efter skolan gick jag och några klasskompisar till stranden. Mycket mindre folk än vad det brukar vara, märks att turisterna börjar droppa av nu, SKÖNT. 
 
Tisdag:
Var hemma hos Ella i flera timmar och jobbade på en presentation vi skulle göra inför klassen på fredagen.
 
Onsdag:
Sedan i början av mänaden har jag haft en gitarr hemma hos mig (vaktar åt en gammal klasskompis som kommer tillbaka i slutet av september) och på onsdagen bestämde jag att det var dags att lära mig ett par ackord och spela lite. Satt flera timmar och spelade, lät hemskt men Ebba (som jag bor med) lät mig fortsätta tills jag tröttnade. På kvällen kom Ella hem till mig och vi arbetade med vår presentation.
 
Torsdag:
Även denna dag sågs jag och Ella en stund efter skolan för att förbereda oss inför presentationen. På kvällen var jag, Ebba och Marie på strandbio. Filmen vi såg heter Another Earth och var riktigt bra, jag och Marie satt dock större delen av tiden och frågade oss hur huvudpersonen någonsin skulle kunna ta sig ur knipan hon själv satt sig i. 
 
Fredag:
Skoldagen var full av presentationer om olika spanska företag. Jag och Ella redovisade om cavaföretaget Codorniu. På kvällen hade vi en liten klassfest hemma hos Jonathan och eftersom hans katalanska flickvän var med försökte vi prata så mycket spanska som möjligt - bra träning! 
 
Lördag:
Började dagen med att äta pizza med Gabi och Ella. Tog sedan tåget mot Badalona för att ligga på stranden där (mycket mindre folk, inga försäljare och i stort sett inga turister), avslutade med att gå en sväng och utforska Badalonas stad innan vi tog tåget hem igen. På kvällen kom Hanna hem till mig och Ebba, såg på film och sov över på vår extrasäng.
 
Söndag:
Började dagen med storfrukost med Ebba och Hanna innehållandes baguett och croissanter från närmsta bageriet och bananpannkaka direkt från vår egna spis. Tog det lugnt hela dagen eftersom jag håller på att bli lite sjuk och fram emot kvällen åkte vi till Sants där det är områdesfest den här veckan. Gick runt, tog bilder, åt mat ute på gatan och pratade. Är tredje områdesfesten jag varit på (tidigare i Poble Sec och Gracia) och gatorna var långt ifrån lika snyggt utsmyckade som i Gracia men i Sants kändes allt mycket mer lokalt och folkligt. 
 
Mina bästa kaffekompisar - Amanda och Ida - en vanlig halvtimmesrast i skolan. 
 
Marie och Ebba i mörkret på stranden precis innan bion började.
 
Gabi på stranden i Badalona.
 
Hanna och Ebba i Sants.
 
Trött Ella på tunnelbanan hem från Sants på söndagskvällen.

Emma y Hanna han estado aqui (otra vez)

Kategori: Barcelona

Hej! Nu var det ett tag sen jag skrev, största anledningen till detta är att både Emma och Hanna varit här och hälsat på! (Emma torsdag - onsdag morgon och Hanna söndag till torsdag kväll.) Nu har de båda åkt hem och jag och Ebba har ännu en gång konstaterat att lägenheten ser stor och tom ut när det inte ligger väskor och saker på vardagsrumsgolvet. 
 
 
 

Cena

Kategori: Barcelona

Sa precis hejdå till tre klasskompisar som varit här och ätit middag med mig och Ebba. Supertrevligt! Var trångt i köket under själva matlagningen men maten blev god och vi lyxade till det med två efterrätter (bara för att vi kan). Måste göras om fler gånger, så skönt att vi faktiskt har stolar och plats för upp till 6 personer runt matbordet.

amigos del bachilerato

Kategori: Barcelona

Mina gymnasieklasskompisar Ida och Arvid är på semester i Barcelona så igår mötte jag upp dem för lite guidning i staden och catch up om vad som hänt sen studenten.