estudios.blogg.se

Barcelonabloggen

Paseo en la playa

Kategori: Barcelona

Lektionsfri dag idag och för att komma upp på morgonen bestämde jag och Hanna oss för att ta en morgonpromenad på stranden! I nästan två timmar gick vi både på stranden och strandpromenaden och innan det var dags att vända tillbaka till tunnelbanan gick vi fram och kände lite på vattnet också (varmare än vad vi trodde det skulle vara!).
 
 

Cena de miércoles

Kategori: Barcelona

Igår hade vi skola från 9:30 till 19:30 (med tre timmars siesta mitt på dagen). När skolan sedan var slut gick större delen av klassen och åt pinchos. Pinchos är en spansk rätt som vanligtvis består av en liten brödbit med någonting på. Restaurangen vi var på igår hade hur mycket som helst att välja på, jag plockade på mig fyra olika bitar och var mätt redan efter tre (fast åt såklart upp den sista också). Onsdagserbjudande gjorde att allt kostade 1€ så med dricka slutade det för mig på 5€ dvs ungefär 44 kr.
 

Libro

Kategori: Barcelona

Idag har jag för första gången läst ut en bok på spanska! Sin noticias de Gurb (Inga meddelanden från Gurb) heter den handlar om två ailiens som kommer till Barcelona varav den ena försvinner och den andra letar efter denne.
 
Boken tog otroligt lång tid att läsa och jag fattade inte så mycket mer än själva huvudhistorien. Spanska är svårt. Men nu är boken utläst och om en timme ska klassen mötas för att prata igenom boken så vi kan diskutera den på spanska i skolan imorgon då vi har litteraturlektion. 
 
Såhär har jag tillbringat större delen av min dag (hade inga lektioner idag).
 

Primavera

Kategori: Barcelona

Idag kändes vädret lite varmare än senaste dagarna (kanske två grader varmare, fortfarande kallt här) så efter skolan gick ungefär halva klassen och köpte glass som vi sedan åt i en park. Känns som vår! 
 
 

información de contacto

Kategori: Kontaktuppgifter

Om ni vill nå mig när jag är i Spanien är det detta ni ska gå efter:
 
Mobiltelefon: +34 622 74 61 75
 
Adress:
Carrer Gran de Sant Andreu 207
08030 Barcelona
SPAIN
 
Skype. Sök Malin Malmberg och leta upp denna bild: 
 
Annars funkar kommentarer här på bloggen väldigt bra också. 
 
 
 

¡CARNAVAL!

Kategori: Barcelona

Det är karneval i stan! Överallt ser man utklädda människor och i går klädde även jag och mina klasskompisar ut oss. Jag hade rosa peruk, fjäderlösögonfransar och silverstjärnor över hela ansiktet, mina klassskompisar hade liknande utstyrslar och ändå tillhörde vi de lite mindre utklädda människorna. I morse vaknade jag av att Emma väckte mig och sa att det var en parad ute på gatan och följande 20 minuter hängde vi ut genom fönstret och tittade. Så kul! Har aldrig sett något liknande i tidigare.
 
Hanna, Annie, jag, Ella, Louise och Frida.
 
Karnevalsparad från vårt fönster, tror att de ballongprydda personerna föreställer vindruvsklasar. 

Basket

Kategori: Barcelona

Idag efter skolan gick jag och ungefär hälften av min klass och spelade basket! Liza hade igår hittat en basketplan så Max och Mattias gick och köpte en basketboll på håltimmen idag och helt plötsligt hade vi något att göra efter skolan. Kul! 
 
Basket

Rundtur Carrer Gran de Sant Andreu 207 - del 1

Kategori: Barcelona

Tänkte bjuda på en liten rundtur i huset när jag kom hem från skolan men det satt folk både i vardagsrummet och köket så ni får bara början, bilder på resten kommer senare. 
 
Utifrån:
Det gula med blå/grå knutar
 
Trappuppgång
 
Hall
 
Vardagsrum
Kök
Terrass 1
Hus 2
Terrass 2
Hus 3
Mitt och Emmas rum
Vårt badrum
Terrass 3
Mitt och Emmas fönster utifrån
 

Vardagen har börjat

Kategori: Barcelona

Idag började skolan. Jag hade lång dag från 9:30-17:30 men bara 1½ timme av det var lektion (på spanska). Resten av dagen var information från skolans administrativa personal (på svenska) och raster. Skolan är liten och mysig, finns ungefär 5 klassrum och känns som om alla känner alla. Klasskompisarna är fortfarande snälla och gulliga hela bunten och jag verkar inte vara den enda som känner mig osäker på spanskan, skönt! 
 
Utsikt från skolans terrass. Dumt nog riktade jag inte mobilkameran mer mot den fina kyrkan som skymtas litegrann längst till vänster i bilden.
 
Kom hem runt 18 och vilade. Vid 21 började jag och Emma laga mat och klara för att äta var vi inte förrän 22. Vi har verkligen anammat den spanska livsstilen med att äta sent på kvällen. Passade även på att prata lite med flera av våra housemates (den ena hade jag en hel konversation på spanska med!) när vi hängde i köket.
 
Blomkålssoppa med bröd- och skinkbitar blev dagens middag.

Signos

Kategori: Barcelona

Nu har vi flyttat in i huset i Sant Andreu! Otroligt skönt att kunna packa upp alla saker ur väskorna och att inte behöva dela rum med okända människor längre. Hade dock en väldigt bra vecka på vandrarhemmet, kommer nog sakna både personal och andra gäster. Och alla roliga skyltar såklart. Här är ett urplock av vad som satt uppe på väggarna (två från köket och två från toaletten): 
 

Livemusik på takterrassen

Kategori:

Sitter i solen på takterrassen och lyssnar på när en ur vandrarhemspersonalen spelar gitarr. Hemma har ni säkert slask och kyla. Jag gillar den här staden.